Ny lack på SE-LTL

new paint on King Air B200

Ny lack på en av våra King Air! 

Nu är semestern slut för oss på Jonair, men vi gråter inte för det. Under Juli månad så har linjetrafiken pausats och flygplanen har varit på service nere i Nyköping. 

Vi har passat på under uppehållet att fräscha upp en av våra maskiner med ny lack och interiör. SE-LTL har tidigare opererat på linjen mellan Pajala – Luleå, men kommer nu i sin nya glans mest att serva affärskunder över hela Europa. 

Maskinen flögs ner till världens största lackeringsverkstad för flygplan i Maastricht. Där slipades all färg bort, och vår tekniker kontrollerade skrovet för att konstatera det felfritt. Därefter applicerades primer, basfärg, den blå färgen och sist men inte minst ett ytskikt. Vi körde på en deep blue, samma färg som vi har på helikoptern.

Visste ni att kulören är tagen från vår VD’s föredetta Volvo? Vår målsättning är att alla flygplan som opererar i affärssyfte ska bära den här blå kulören, det innefattar då även vår nya jet. Lacken på jeten är dock så pass fräsch så vi har inga planer att lacka om den inom närmsta tiden.

Efter lackeringen

Allt detta jobb tog sammanlagt 5 dagar. Jag måste säga att jag är imponerad över hur otroligt effektiv grabbarna i verkstaden jobbar. Här kan ni kolla hur en lackering går till.

Fun fact: enligt våra ej vetenskapliga beräkningar så flyger maskinen mellan 5-10 knop snabbare med den nya lacken. Då ska tilläggas att den gamla lacken var RIKTIGT dålig.

Annat än ny färg så har LTL även bytt inredning. Från en mer traditionell inredning till sköna skinnfåtöljer med mer utrymme för benen, samt bord. Vi har fortfarande kvar att byta golvmattor samt att klä om nedre delen av panelerna. Såklart kommer det bilder på det vid senare tillfälle.

Tidigare så flög vi mycket affärskunder med en liknande maskin, även den med lyxigare inredning. Den har vi istället valt att låta operera mellan Pajala – Luleå.

Få de bästa erbjudande före alla andra!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Rulla till toppen